‘Bergen en dalen’ collier van gegoten zilver

 

Yvonne Boef-van Dijk / goudsmid
Nicolaistraat 79
info@yoshezilver.nl
yoshezilver.nl

 

 

In mijn vakanties maak ik graag foto’s van de natuur. Daaruit heb ik in 2017 de thema’s schors en stroming gekozen en sieraden ontworpen.

De stukken schors zijn gegoten zilver, gecombineerd met schijfjes olijfhout of edelstenen. Gekozen is voor groene en bruine edelstenen, omdat dit bij het thema schors past.

Het thema stroming is uitgewerkt in kleine of juist grote stukken zilver. Van strookjes zilver is een vorm gemaakt die je ziet bij water wat om stenen heen stroomt in watervallen of stroomversnellingen. Er is bij dit thema gebruik gemaakt van blauwe en witte of doorzichtige edelstenen.

Ik werk voornamelijk met zilver maar in opdracht ook met goud.
Daarnaast gebruik ik steeds vaker edelstenen.